BRAILA 2009
Sambata, 8 august 2009: zeci de caini sterilizati de organizatii de protectie a animalelor, ridicati de hingheri
Acţiune de mare amploare a hingherilor, la Termocentrale Chiscani. Captura: 80 de caini, sterilizati si marcati de organizatii de protectie a animalelor, care au fost c(g)azati in lagarul lui Horez
11.08.2009 - Moartea cainelui - verdict DSV: parvoviroza
Uciderea cainilor
http://www.ziaruldebraila.ro/posta_redactiei/uciderea_cainilor.html
Primarul Simionescu, reclamat penal
http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/primarul_simionescu_reclamat_penal_2.html
Relele tratamente aplicate cainilor in lagarul 'Asociatiei de Protectie a Animalelor si Mediului' - Braila
Mai 2008
Asa arata un caine care a fost scos de la hingheri, adica din lagarul APAM - Horez, pentru scoaterea lui au fost platiti 70 de lei
Citeste scrisoarea trimisa de catre Vier Pfoten Romania catre Primaria Braila legata de programul de sterilizare al animalelor fara stapan
In sept 2006 primaria Braila a 'externalizat' activitatea de gestionare a ciinilor fara stapin catre un ONG care detine un lagar de exterminare a ciinilor, platit din bani publici.
Desecretizarea contractului primarie – ONG Horez
Timp de 2 ani primarii Brailei, Constantin Cibu si Aurel Simionescu, au raspuns negativ solicitarilor de a face public continutul contractului, motivand ca acest contract este confidential si nu poate fi pus la dispozitia cetatenilor platitori de taxe si impozite.
In noiembrie 2008 FRPCA a obtinut in instanta desecretizarea contractului.
"Nu are nici măcar un contract de prestări servicii cu Primăria Brăila pentru a putea deconta fondurile de la bugetul local. Cu alte cuvinte, banii încasaţi până acum se constituie în venituri ilegale. Acest lucru ne face să credem că motivul real al concesionării serviciului a fost altul decât dificultăţile economico-financiare invocate de administraţia publică" - Mircea Şerbănoiu, presedinte FRPCA (Ziarul de Braila, 29 nov. 2009)
‘Conţinutul acestui contract, faptul că este într-o totală contradicţie cu HCLM nr. 97 şi modul în care a fost pus în aplicare confirmă temerile exprimate de-a lungul timpului privind legalitatea concesionării, dar şi a derulării acestei activităţi, finanţate cu fonduri publice.’ (Ziarul de Braila, 29 nov. 2009)
http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/o_afacere_tinuta_la_secret_2.html
Culisele concesionarii
Conform hotaririi 97/2006 a CLM Braila, motivele de ordin economico-financiar care au determinat delegarea serviciului au fost: "lipsa fondurilor necesare dezvoltarii unei baze materiale pentru desfasurarea activitatii; ‘insuficienta fondurilor alocate din bugetul local destinate capturarii unui numar sufficient de animale; neidentificarea altor surse financiare in vederea desfasurarii unei activitati in conditii normale; imposibilitatea respectarii OG 47/privind neutralizarea deseurilor de origine animala".
Externalizarea "bugetului" alocat cainilor fara stapan a fost de fapt obiectivul infiintarii APAM Horez. Pana la data externalizarii intregului serviciu catre APAM Horez - 1 sept. 2006, primaria inchiriase de la V. Horez un teren in suprafata de 1 hectar, pentru care platea o chirie lunara de 2983,83 lei (contract datat 01.02.2005). Din terenul de 1 ha inchiriat de primarie de la Horez, suprafata folosita pentru padocuri la acea data era comparabila cu fostul amplasament de linga Obor, care costa doar 7,1 mil lei vechi pe luna.
"De prin luna august a anului trecut, Horez a fost omniprezent in anticamera primarului Cibu, in incercarea de a-l convinge pe acesta ca spatiul pe care il poate pune la dispozitie este superior celui inchiriat de la ECO SA."
"Este un obiectiv care se preteaza mult mai bine la aceasta activitate (…) spune Horez, marturisind ca s-a saturat de cat a ‘starmocit’ pe holurile Primariei pentru a i se semna contractul de inchiriere" - Obiectiv Vocea Brailei, 17.02.2005.
In 2005 primaria a alocat pentru activitatea de gestionare a ciinilor fara stapin de catre DAGL suma de un miliard (lei vechi), in 2006 s-au alocat 600 milioane, din care 360 milioane reprezinta numai chiria - Obiectiv Vocea Brailei, 16 mai 2006
Studiu de oportunitate al CLM Braila, mai 2006: "Neexistind fonduri alocate de Primaria Braila pentru dezvoltarea bazei materiale, DAGL Braila va fi obligata sa inceteze aceasta activitate." - Ziarul de Braila, 29 nov.2008: "Serviciul de gestionare a câinilor comunitari se dovedeşte a fi o gaură neagră a bugetului local. O concesiune făcută cu scopul de a ne scuti de un efort anual de 600 de milioane de lei a dus, de fapt, la o împovărare cu 8,5 miliarde în doi ani.” http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/o_afacere_tinuta_la_secret_2.html
Istoric - "Slabiciunile" colaborarii dintre primarie si ONG APAM Horez:
27 Februarie 2008 - Afacere de miliarde cu caini comunitari
http://www.ecomagazin.ro/afacere-de-miliarde-cu-ciini-comunitari/
Primaria Braila penal(izata) de Protectia Animalelor
http://www.arcasu.ro/Primaria_Braila_penal%28izata%29_de_Protectia_Animalelor_id_1203612301.html
Dupa intrevederea dintre primarul Constantin Cibu si reprez. FRPCA, la solicitarea primarului, Vier-Pfoten a trimis pe 21 feb. 2008 pentru a 3-a oara dlui Cibu propunerea de sterilizare – vaccinare gratuita si returnare cainilor fara stapan.
Intrebat daca in acest context va renunta la serviciile lui Vasile Horez, primarul a declarat ca nu o va face. "Pai nu renunt la Horez. Ce sa fac apoi cu cainii? Sa ii aduc la mine la birou? (….). Horez are terenul ala care trebuie folosit, la fel si investitiile facute acolo. Nu o sa fac unele noi doar pentru ca unora nu le place de Horez."
Afacerea cu caini, o catastrofa
OG 47/privind neutralizarea deseurilor de origine animala
http://video.google.com/videoplay?docid=-3961152540096841682
http://www.youtube.com/watch?v=zwE5eTz0kp4&feature=channel_page
Unul din motivele concesionarii activitatii de gestionare a cainilor fara stapin in 2006 a fost: "imposibilitatea respectarii OG 47/privind neutralizarea deseurilor de origine animala".
02 decembrie 2008: “Deoarece Primăria nu a încheiat contract cu „Protan”, APAM Horez a ajuns datoare la Caruz. Asociaţia şi-a asumat răspunderea pentru costurile incinerărilor, iar acum se judecă cu „Galco” pentru 4.500 de lei. Horez speră ca datoria să fie plătită de Primărie şi promite că adună toţi câinii din oraş, în următorii patru ani.” (Ziarul de Braila)
“Am făcut contract cu «Galco» (n.r. - firma omului de afaceri Gheorghe Caruz). Am să le dau 4.500 de ron pentru incinerările din 2007 până anul ăsta. Iniţial, mi-a luat 1,2 lei/kg, apoi a lăsat la 0,8 lei/ kg pentru că puţea oraşul de la câinii morţi. Nu aveam încotro şi m-a speculat. Dar datoria asta trebuie să o plătească Primăria, pentru că nu e în obiectul meu de activitate.” - Ziarul de Braila, 2 decembrie 2008
http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/afacerea_cu_caini_o_catastrofa_2.html
Rele tratamente si cruzimi fata de animale pe bani publici
ONG Horez este vinovat de maltratarea, uciderea, otravirea sistematica a cainilor comunitari, actiuni care au loc in Braila incepind din septembrie 2006.
http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/dezvaluirile_unui_fost_exterminator_de_caini.html
“Fostul angajat al lui Horez spune că substanţa folosită la otrăviri este furadanul. „Pentru otrăviri foloseam furadan lichid introdus cu seringa în cârnaţi cumpăraţi special, care apoi erau puşi la zvântat. Momelile erau pregătite atât acasă la un angajat, cât şi la adăpost. Se otrăveau seara şi dimineaţa, cadavrele fiind ridicate de angajaţi şi depuse în pubelele mari existente pe străzile respective. Au fost otrăviţi câini în perioada mediatizată, dar şi în cea sesizată de reprezentanţii organizaţiilor de protecţie a animalelor, peste 1.000 de animale fără stăpân”, a mai spus fostul angajat de la APAM Horez. Potrivit acestuia, locurile se „eliberau” la adăpost astfel: câinii care ajungeau în adăpost erau otrăviţi cu furadan pentru a face loc altora care urmau să ajungă acolo, în condiţiile în care substanţa folosită nu se comercializează cu uşurinţă.” – Ziarul de Braila, 24 sept 2008.
In iunie 2007, directorul adjunct al CET SA, consilier municipal, a reclamat in cadrul unei sedinte CLM ca au fost otraviti ciinii din curtea societatii de termoficare. Adrian Traian a sustinut in plenul CLM ca cel care a exterminat cu cruzime sarmanele patrupede este Vasile Horez, cel care a concesionat de la Primaria Braila activitatea de gestionare a ciinilor fara stapin - Monitorul de Braila, 2 iunie 2007
Gandul, 4 oct. 2007: Cruzime cu binecuvântarea Primăriei - Maidanezii din Brăila sunt otrăviţi pe străzi de ONG-ul unui puşcăriaş
http://www.gandul.info/actualitatea/maidanezii-braila-otraviti-strazi-ong-ul-unui-puscarias.html?3927;944431
“Poliţiştii brăileni au descoperit că hingherul şef al Brăilei se foloseşte de oameni fără ocupaţie pentru a otrăvi câini comunitari. Actele de cruzime faţă de animalele fără stăpân au şi o valoare: CL Brăila i-a decontat lui Horez nu mai puţin de 2,5 miliarde lei vechi în acest an. Pentru că primarul Cibu „făcea baie” la ora 15, după cum ne-a spus telefonic soţia sa, am lămurit problema cu viceprimarul Lucian Ţilea: „Îi otrăveşte, că-i carantină. Brăila este în carantină din cauza turbării, a fost găsită o vulpe turbată (!), şi DSV a spus «gata». Cei găsiţi pe stradă…cu regrete…e o situaţie specială”. (Gandul, oct 2007)
Cruzimi fata de animale – imagini aproape cotidiene in Braila anului 2007:
http://www.flickr.com/photos/l_xtalionis/show/
http://www.thepetitionsite.com/1/the-animal-welfare-in-romania---street-cleansing-with-poison---braila-2007
Bilantul lui Horez in 2007: 5437 caini comunitari eutanasiati.
http://www.ziaruldebraila.ro/eveniment/horez__la_bilant.html
Afacerea "gestionarii" cainilor comunitari
http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/afacerea_cu_caini_o_catastrofa_2.html
Horez: "Eu pot să pierd cu un câine agresiv şi jumătate de zi. O seringă cu tranchilizant costă 80 lei, animalele se prind greu, se ascund pe sub maşini şi, dacă o pierd, plătesc. Pe mine mă costă numai capturarea un milion de lei (n.r. - 100 ron). Îi prindem cu pistolul cu tranchilizant sau la mână, cu mâncare, şi e mai bine aşa, chiar dacă oamenii sunt muşcaţi. Au antirabicul făcut. La pistol, eu pierd un milion dacă nu recuperez câinele. Sute de milioane am băgat aşa. Mie Primăria îmi face decontul la munca mea, DAGL mă monitorizează. Vine un reprezentant de-al lor, participă cu noi la capturări după care, în fiecare luni, se face inventarierea, câţi au fost prinşi, câţi au murit. Medicamente, tratamente, transport, energie, astea sunt cheltuielile noastre, nu-mi decontează nimeni niciun leu. Oasele le primesc gratuit de la «Marex». Îmi dau bani pe câţi câini am prins şi am cazat. Şi după ce îi capturez, mă mai trezesc şi cu oamenii care vin să-i ia înapoi. Până acum i-am dat moca, pentru că spun că le aparţin, că îi duc la ţară, dar îi găsesc din nou pe domeniul public." – Ziarul de Braila, 2 dec 2008
“Horez se plange totusi ca banii primiti sunt putini (…).” - Obiectiv Vocea Brailei, 14 iunie 2006.
“De cind ne-am inceput activitatea mergem in pierdere si de aceea avem datorii. Pina nu achitam tot, incineratorul nu ne mai primeste cadavrele, iar din cauza asta nu mai putem duce ciini la adapost” a explicat Vasile Horez situatia. (…) Directorul Adrian Dediu – DAGL: “ Se va intruni comisia de licitatie care a atribuit acest contract si se va cauta o solutie, ce ar putea consta eventual, in incheierea unui act additional care sa modifice sumele decontate pentru incinerarea ciinilor eutanasiati” – Obiectiv Vocea Brailei, 9 ian. 2007.
„Mie nu mi-a dat nimic Primăria. Eu am acest spaţiu de 10.000 de mp şi m-am împrumutat de bani, 25.000 de euro. Când am făcut contractul cu Primăria, nici n-am băgat coeficientul de inflaţie, dar energia electrică s-a scumpit, carburantul, la fel. Eu puteam să iau acest serviciu în 2005 prin încredinţare directă. Am vrut licitaţie ca să nu se interpreteze că dau voturile mele Alianţei care a câştigat atunci alegerile (n.r.- Vasile Horez a candidat în 2004 la Primăria Municipiului Brăila) şi atât de bine le-am dat că m-au ţinut opt luni, până în vara lui 2006, că aveau alte treburi. Clienţii lor erau cu cârciumile, cu imobiliarele, problema câinilor au lăsat-o mai moale. Dacă eu aveam contractul de atunci, acum nu mai era această situaţie”. Ziarul de Braila, 02 decembrie 2008
http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/afacerea_cu_caini_o_catastrofa_2.html
Contrar afirmatiilor lui Horez, datele financiare ale ONG-ului demonstreaza ca aceasta activitate decontata din bugetul public este foarte profitabila, APAM Horez inregistrind un excedent total de 13256 lei la 31.12.2006 si 54031 lei la 31.12.2007.
Misterul disparitiei cainilor
În conformitate cu prevederile art.7¹ din legea 205/ 2004 privind protecţia animalelor, cu modificările şi completările aprobate prin legea 9/2008 : “Este interzisă eutanasierea câinilor, a pisicilor şi a altor animale, cu excepţia animalelor cu boli incurabile, constatate de medicul veterinar”
In mod inexplicabil, din ianuarie 2008 APAM Horez continua sa captureze aproape zilnic caini fara stapan pe care-i duce intr-un adapost de cateva sute de locuri. Unde dispar cainii din adapost, euthanasia nemaifiind permisa de lege? Unde sunt duse cadavrele lor?
"Eficienta" cheltuirii banului public:
http://www.ziaruldebraila.ro/eveniment/bani_pentru_unii_conditii_grele_pentru_altii.html
8 nov. 2008: ‘Suma totală pe care a plătit-o Primăria Brăila pentru serviciile realizate de APAM Horez în nouă luni de zile s-a ridicat la peste 307.000 lei (peste trei miliarde de lei vechi) pentru cele 496 de suflete găzduite aici. Numai că problema este departe de a se rezolva, deoarece maidanezii nu sunt sterilizaţi, ci doar capturaţi şi ţinuţi în padoc.’ Ziarul de Braila
10.000 mp – “cel mai mare adapost din Romania, conditii de 3*”
Oct 2007: 370 mp construiti (tabara de vara) + 225 mp (hala) = 10.000 mp!
http://video.google.com/videoplay?docid=-11560497643431443
Oct 2008: conf ANSV, capacitatea de cazare alocata ciinilor era de 847 mp, corespunzand unui numar de 520 ciini.
Ingerii pazitori ai lui Horez
DAGL si Politia Comunitara
http://www.ziaruldebraila.ro/actualitate/disputa_maidanezilor.html
“Am solicitat hingherilor planul de capturare a câinilor în ziua de 10 septembrie 2008, dar acesta nu exista. Ulterior, d-na Barbu – DAGL a motivat că nu există, pentru că s-a devansat capturarea în acea zonă, din dispoziţia primarului. (…). Câinele otrăvit se afla în mod suspect pe traseul pe care tocmai avusese loc acţiunea de prindere a câinilor de către echipa hingherilor împreună cu reprezentantul DAGL, dl. Pârlog.“
“Am solicitat verificarea pe loc a stării animalelor tranchilizate. Poliţia a refuzat să facă această verificare pe loc, în prezenţa tuturor autorităţilor. Acest lucru ar fi înlăturat orice suspiciune şi n-ar fi fost necesare alte acţiuni şi deplasări ulterioare. De ce a fost necesară deplasarea unui întreg dispozitiv de „întăriri” din partea autorităţilor pentru APAM Horez (DAGL – dl. Apostol, d-na Barbu, Poliţia Comunitară)?” – Ziarul de Braila, 13 sept 2008
http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/contre_la_capturarea_maidanezilor_2.html
“Preşedintele FRPCA, Mircea Şerbănoiu, spune că şi în această situaţie s-a procedat ca în ziua de 16 septembrie, la Romarta Nouă. „Se lucrează cu Poliţia Comunitară care trece la identificarea şi verificarea persoanelor care se opun. Femeile care s-au opus au fost bruscate şi intimidate, lucru care mi s-a întâmplat şi mie. Eu am filmat câteva secvenţe la faţa locului şi un poliţist comunitar a venit repede să mă legitimeze. Câinii erau prinşi cu laţurile şi aruncaţi în dubă. Maşina nu avea cuşti separate pentru fiecare animal, aşa cum prevede legea, iar la acţiune nu a participat niciun medic veterinar. Am fost la directorul Poliţiei Comunitare, Traian Jipa, unde am sesizat neregulile constatate atât din partea Poliţiei Comunitare, cât şi a serviciului public de gestionare. Am explicat şefului Poliţiei că participă la o acţiune ilegală, adică serviciul public de gestionare are un adăpost ce nu întruneşte condiţii minime de funcţionare, personalul este nespecializat şi adăpostul este fără autorizaţie sanitar-veterinară. Domnul Jipa ne-a spus că putem participa, pentru transparenţă, la aceste acţiuni, dar noi nu putem participa la o acţiune ilegală”, a adăugat preşedintele FRPCA. – Ziarul de Braila, 25 sept. 2008
ANSVSA
“În urma numeroaselelor sesizări înaintate Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, reprezentanţi din cadrul Direcţiei de Inspecţie au efectuat controale în judeţul Brăila în lunile iunie şi octombrie, având ca obiectiv verificarea aspectelor semnalate cu privire la modul de gestionare al câinilor fără stăpân de către APAM Horez – concesionarul acestei activităţi. În urma acestor controale s-a constatat că eutanasierea câinilor se realizează numai în cazul animalelor cu boli incurabile, certificate de medicul veterinar care asigură asistenţa adăpostului, cu respectarea prevederilor Legii nr. 205/2004. Totodată, unitatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 2.500 lei pentru nerespectarea prevederilor art. 8, alin. 1 din OUG nr. 155/2001 şi s-a dispus monitorizarea activităţii acestui adăpost de către DSVSA Brăila, pentru a preîntâmpina eventualele încalcări ale legislaţiei sanitare veterinare.”
"Monitorizarea" de catre DSVSA
In mai 2008, cu ocazia efectuarii unei verificari solicitate de FRPCA privind cruzimi fata de animale in ‘adapostul’ Horez, reprezentantului DSV Braila dr. Nicolae Curca i s-a solicitat in cateva randuri sa se deplaseze la padocuri si in calitate de specialist sa stabileasca un diagnostic in cazul unor animale foarte bolnave, care nu primeau nici un fel de ingrijire, fiind tinute la un loc cu cele sanatoase. Medicul veterinar al DSV a refuzat sa faca aceasta constatare. Raportul reprezentantului DSV asupra conditiilor de detinere a animalelor s-a consemnat ‘in birou’, nu s-au gasit nereguli ('starea animalelor este buna'), desi conditiile din asa zisul adapost sunt de lagar de exterminare a ciinilor.
Reprezentantul DSV Nicolae Curca apreciaza ca starea acestor animale ‘este buna’:
http://www.youtube.com/watch?v=7Uvgz0AdeNk&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=trZTTD4Ym70&feature=channel_page
Conditiile groaznice in care sunt tinute animalele duc la decesul suspect al unui numar foarte mare de caini, trecind din sfera “rele tratamente” in sfera “cruzimi faţă de animale” prin neasigurarea conditiilor minime de intreţinere, asistenrta medicala de specialitate, lipsa hranei adecvate, supraaglomerare si interesul ca animalele sa moară din cauze “naturale”.
Oare ANSV si DSV nu au cunostinta de faptul ca:
- adapostul lui Horez nu are autorizatie sanitar- veterinara de functionare?
- din ianuarie 2008, APAM Horez nu numai ca a eutanasiat caini fara niciun motiv precizat în legislatie, dar le-au si "decedat" în conditii suspecte animale in adapost, desi rezultatele controalelor ANSV, DSV spun ca animalele erau “clinic sanatoase”?
- din 1.450 de caini capturati de la inceputul lui 2008 si pana in luna septembrie, 1.303 au murit in adapostul lui Horez – in timp ce rapoartele "specialistilor" arata ca starea animalelor este buna?
Ce fel de verificari privind bunastarea animalelor fac inspectorii DSV si ANSV, daca:
- medicul veterinar al unitatii este permanent absent din unitate, inclusiv cu ocazia verificarilor, pentru simplul motiv ca este angajat al unei ferme de animale, medicul veterinar functionind la adapost doar cu ‘stampila’?
- cainii bolnavi stau in padocuri la un loc cu cei sanatosi, sunt supraaglomerati, expusi intemperiilor (nu exista adapost de iarna), mirosul fetid al oaselor in putrefactie – hrana ciinilor, se simte de dincolo de gardul adapostului?
http://www.ansv.ro/menu.php?modul=avizari.php&cmd=list&id=1367
- legislatia prevede ca in adaposturi cainii sa fie sterilizati; in ‘adapostul’ Horez nu sunt nici macar separati; masculii sunt tinuti la un loc cu femele.
In cazul unui adapost cu sute de caini nesterilizati, apar 2 probleme: animalele se inmultesc, teoretic, in progresie geometrica, si situatia devine imposibil de controlat in perioada imperecherii.
Ce ‘masuri’ se aplica ciinilor in ‘lagarul’ Horez pentru evitarea acestor probleme? Cum se ‘elimina’ aceste probleme? De ce nu exista pui si femele gestante in adapost?
- ce masuri se aplica intr-un adapost supraaglomerat, fara asistenta veterinara, in care bolile pot face ravagii?
- la momentul verificarii adapostului de catre ANSV – oct. 2008, exista informatia ca pompa de apa era defecta, motiv pentru care si analiza apei a fost aminata. Fosti angajati ai adapostului au afirmat ca in timpul verii cele 2 fintini (sursa de apa) din ‘adapost’ seaca, incit cainii nu au nici apa de baut, nemaifiind vorba de spalarea padocurilor, iar dezinfectie nu se face niciodata?
- cum a verificat inspectoriul ANSV vaccinarea antirabica a efectivului de animale declarata de Horez si tratamentele aplicate, si cum se pot justifica sumele de bani decontate la buget pentru vaccinuri antirabice si tratamente, deparazitari, daca animalele nu sunt nici macar identificate? Cum se poate demonstra ca registrul de tratamente, acte dezinfectie mijloace auto, acte dezinfectie spatiu cazare caini, procese verbale de eutanasiere, acte de disparitie a animalelor in vederea incinerarii, procese verbale de vaccinare, procese verbale de deparazitare nu sint pure fictiuni pe bani publici?
- pe baza caror legi monitorizeaza DSVSA Braila situatia animalelor din ‘adapostul’ Horez, daca la 10 luni dupa ce legea de protectia animalelor fusese modificata, prin interzicerea eutanasiei, DSVSA Braila solicita cu insistenta ANSVSA liber la eutanasierea cainilor in continuare?
22.10.2008
http://www.ansv.ro/menu.php?modul=avizari.php&cmd=list&id=1555
10.10.2008
http://www.ansv.ro/menu.php?modul=avizari.php&cmd=list&id=1529
Pozele si filmele din adapost demonstreaza ca:
- ‘constatarile’ DSV sint facute la mica intelegere cu APAM Horez
- documentele semnate cu ocazia verificarilor sint contrafacute.
Conditiile din ‘adapostul’ Horez monitorizat de DSV Braila, in care “starea animalelor este buna”:
http://video.google.com/videoplay?docid=-3475615841212032194&q=source%3A015211677406073870267&hl=ro
http://video.google.com/videoplay?docid=5900777776066866772
http://video.google.com/videoplay?docid=8152993916999977851&q=source%3A010173991049727989732&hl=ro
http://video.google.com/videoplay?docid=-11560497643431443
http://frpca-mondo.blogspot.com/
Caini devorand caini in ‘adapostul’ Horez finantat de primaria Braila:
http://www.220.ro/zbKR5WpX3D/Adapostul-De-Caini-De-La-Braila-Sat-Lacu-Sarat.html
De ascultat ‘cu sonor’: la ‘ora mesei’, zeci de caini inghesuiti intr-un tarc primesc cateva oase “protan’; cainii slabi sunt sfisiati de cei puternici, si renunta la ‘masa’, animalele sunt infometate si supuse unor traume permanente:
http://video.google.com/videoplay?docid=-7056541792490913787
Legea 9/2008 Art. 24. - In cazul savarsirii de doua ori a faptelor prevazute la art. 23 alin. (1) lit. a) si b) de catre proprietarul animalelor, pe langa amenda contraventionala se aplica si masura confiscarii animalelor.
Faptele de mai sus se refera la: asigurarea unui adapost corespunzator, hrana si apa suficiente, posibilitate de miscare suficienta, ingrijire si atentie, asistenta medicala, si dresarea unui animal fara a provoca traume psihice sau fizice, prin metode care sa nu prejudicieze sanatatea ori bunastarea animalului.
In cazul lui Horez, masura confiscarii animalelor prevazuta de lege nu numai ca nu se aplica, dar autoritatile permit in continuare maltratarea si cruzimile fata de animale in Auschwitz-ul ciinilor din Braila, pe banii platitorilor de taxe si impozite.
“Reprezentanţii DSVSA Brăila au comis abuzuri în serviciu prin eliberarea unui certificat de înregistrare şi că au refuzat să emită ordonanţă de interzicere a funcţionării conform legii, permiţând ca adăpostul să funcţioneze fără minime condiţii” Ziarul de Braila, 29 nov.2008
http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/o_afacere_tinuta_la_secret_2.html
“Reprezentanţii DSVSA Brăila au comis abuzuri în serviciu prin eliberarea unui certificat de înregistrare şi că au refuzat să emită ordonanţă de interzicere a funcţionării conform legii, permiţând ca adăpostul să funcţioneze fără minime condiţii” Ziarul de Braila, 29 nov.2008
http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/o_afacere_tinuta_la_secret_2.html
Primaria finantează un serviciu fantomă
“Încă de la înfiinţarea Direcţiei de Administrare şi Gospodărire Locală (DAGL), în decembrie 2002, prin HCLM nr. 205, problema câinilor comunitari a fost trecută la „şi altele”, dat fiind că ea nu este precizată explicit în obiectul de activitate al direcţiei decât tangenţial şi incomplet prin sintagma “activităţi veterinare (ecarisaj)” menţionată în Regulamentul de organizare şi funcţionare a direcţiei – capitolul II Obiect de activitate şi atribuţii. Nici în structura organizatorică a DAGL nu se regăseşte acest domeniu de activitate.”
“Cât despre proasta funcţionare de până acum a serviciului şi cheltuirea banului public după ureche, în funcţie de raportările neverificate ale APAM Horez, în tandem cu directorii DAGL, în special ing. Marioara Barbu, şef serviciu Salubrizare (!?), preşedintele FRPCA spune că nu va lăsa ca peste aceste disfuncţii să se aştearnă uitarea şi atenţionează că toate aceste aspecte ţin de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe care intenţionează să o sesizeze.”
http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/primaria_finanteaza_un_serviciu_fantoma_2.html
„Mai vreau să fac un cimitir pentru animalele de companie. Am mai luat o maşină, dar am dificultăţi cu angajările, că nu vin oamenii. Cu toate acestea, pot să promit că în patru ani, scap oraşul de această problemă a câinilor comunitari, îi adun pe toţi de pe străzi”, a încheiat concesionarul Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân.” – Ziarul de Braila, 02 decembrie 2008
http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/afacerea_cu_caini_o_catastrofa_2.html
Taxa Horez
Taxa perceputa de APAM Horez pentru eliberarea unui caine din adapost variaza intre 80-125 lei, fara a se elibera documente justificative. Taxa se incaseaza chiar daca oamenii se prezinta la adapost in 24 de ore. Pentru ce se platesc acesti bani? Cainii scosi din adapost nu sunt sterilizati, vaccinati, sau deparazitati. Horez prinde caini de pe domeniul public pentru a-i ‘vinde’, chiar si de mai multe ori, daca ‘pagubitul’ este dispus sa-l rascumpere.
Adapostul de caini – obiectiv strategic? http://video.google.com/videoplay?docid=2317546415354171817&q=source%3A010173991049727989732&hl=ro
Accesul in ‘adapostul’ Horez, ‘proprietate privata’ finantata de la bugetul public este interzis organizatiilor de protectie a animalelor, posturilor de televiziune, presei, si chiar politiei.
Pentru ca imaginile din ‘adapost’ ar putea constitui dovezi incriminatoare, aparatul foto si telefonul sunt interzise in adapostul de caini comunitari finantat de primaria Braila – chiar in prezenta politiei.
Reguli de ‘securitate’ familiare lui Vasile Horez din alte ‘institutii’ - infractor recidivist, cu 3 condamnari penale si 8 ani de inchisoare la activ (conform unui raport publicat de 11 organizatii civice).
http://video.google.com/videoplay?docid=-11560497643431443
Reprezentantii organizatiilor de protectie a animalelor au fost amenintati si agresati verbal si fizic de angajati ai APAM Horez, si de proprietarul ONG-ului, Horez, suparat ca i se tulbura linistea ‘afacerii’. Angajati ai APAM Horez sint cercetati sub aspectul savirsirii unor infractiuni.
Un fost viceprimar a incercat sa viziteze adapostul, dar nu i s-a permis accesul dincolo de poarta:
http://www.youtube.com/watch?v=2RZpwduzaO4&NR=1
Vasile Horez, cercetat penal
http://www.ziaruldebraila.ro/social/vasile_horez_cercetat_penal.html
Vier Pfoten
Inca din 2006, Vier Pfoten a trimis mai multe oferte Primariei Braila pentru sterilizarea si vaccinarea gratuita a cainilor fara stapan, oferte respinse de primarii Brailei: Cibu si Simionescu.
“Conform ofertei, fundaţia ar urma să efectueze gratuit sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea antirabică, identificarea, înregistrarea şi returnarea în comunitate a câinilor fără stăpân. În schimbul acestor servicii, Primăria municipiului Brăila era obligată să garanteze faptul că angajaţii, contractorii şi subcontractorii săi nu vor iniţia acţiuni de ucidere sau maltratare a câinilor fără stăpân şi că vor înceta colaborarea cu APAM Horez”, se precizează în comunicatul primit la redacţie din partea Fundaţiei Vier Pfoten.” Ziarul de Braila, 30 aug 2008
http://www.ziaruldebraila.ro/eveniment/fundatia_vier_pfoten_vrea_la_braila.html
“La Brăila, cu ajutorul Vier Pfoten, 1.000 de câini ar putea fi sterilizaţi pe lună, susţine preşedintele FRPCA. Chiar dacă situaţia câinilor fără stăpân nu s-a clarificat nici acum la noi, în alte oraşe din ţară, primăriile, în colaborare cu reprezentanţii Federaţiei Române pentru Protecţia şi Controlul Animalelor (FRPCA), cu cei ai Fundaţiei Vier Pfoten România sau cu Federaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari(FPCC) România, au demarat diverse programe de sterilizare, vaccinare şi returnare a câinilor fără stăpân. În ciuda numeroaselor discuţii care au existat între reprezentanţii Vier Pfoten şi Primăria Brăila, nu s-a ajuns la niciun rezultat, Primăria nefiind de acord cu condiţia impusă de Fundaţie, şi anume încetarea atât scriptic, cât şi faptic, a colaborării cu APAM Horez, motivată de faptul că activitatea acestuia este incompatibilă cu principiile şi proiectele derulate de Vier Pfoten.” – Ziarul de Braila, 22 oct 2008
http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/solutii_pentru_maidanezi_2.html
“Cei de la fundaţie ar fi dorit să sterilizeze şi câinii din gospodării, însă primarul a afirmat că nu se poate, proprietarii de animale neputând fi obligaţi să îi ducă la sterilizare, acest lucru putând fi făcut opţional de către fiecare posesor de câine. ”Cei de la «Vier Pfoten» vin cu următorul lucru: să se sterilizeze şi câinii din gospodării, din curte, mai puţin cei care au pedigree, care sunt înregistraţi. Eu am spus că poate fi o chestiune opţională”, a spus primarul Aurel Simionescu.’ – Ziarul de Braila, 25 iulie 2008
http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/septembrie_balul_maidanezilor_2.html
Primaria nu reziliaza contractul
“Pentru a elimina orice suspiciune privind asocierea (complicitatea) dumneavoastră şi a instituţiei pe care o reprezentaţi la infracţiunea de asociere în vederea săvârşirii de cruzimi faţă de animale, gestionare frauduloasă a fondurilor publice, abuz contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu, fals şi uz de fals etc. vă solicităm să dispuneţi rezilierea contractului cu APAM Horez şi să sesizaţi organele competente pentru demararea cercetărilor în vederea recuperării fondurilor publice alocate până în prezent, pentru o activitate ce, legal, nu poate fi justificată”, a arătat Şerbănoiu în adresa înaintată primarului. (…) Întrebat ieri asupra demersului FRPCA, primarul Aurel Simionescu a replicat că nu îl interesează părerea celor de la “Protecţia Animalelor” referitoare la contractul încheiat cu APAM Horez. Totodată, edilul a susţinut că Asociaţia lui Horez reprezintă, în acest moment, singura soluţie de strângere a câinilor comunitari de pe stradă. Cât priveşte rezilierea contractului, reprezentantul municipalităţii a acceptat ideea că acesta trebuie rediscutatat, însă a precizat că nu este interesat de reziliere.” Ziarul de Braila, 5 decembrie 2008
http://www.ziaruldebraila.ro/actualitate/ultimatum_pentru_primarie.html
Romania sec. XXI, stat membru UE
Din 2006, nenumarate sesizari catre autoritati: primaria Braila, Politie, DSV, ANSV, justitie, DNA, din partea brailenilor si organizatiilor de protectie a animalelor, privind ilegalitatile, uciderea si actele de cruzime ale ONG APAM Horez fata de animale, irosirea banilor publici si nerezolvarea problemei ciinilor fara stapin ramin in mod inexplicabil fara rezultat. Indiferenta autoritatilor, sau complicitatea lor, il ajuta pe Horez sa-si perfectioneze infractiunile si sa-si mareasca profitul afacerii...