Alatura-te grupului de discutii
Protectia Animalelor

Alatura-te grupului de discutii Protectia Animalelor
Numarul animalelor omorate in lume de catre industria carnii, a laptelui si a oualelor, de cand ati deschis aceasta pagina
0 pui de gaina
0 curcani
0 rate
0 porci
0 vitei
0 oi
0 iepuri

ACASA

RECLAMARE ACT DE CRUZIME

BUCURESTI

BRAILA

CONSTANTA

CRAIOVA

GLINA

HUNEDOARA

IASI

MANGALIA

SUCEAVA

ARTICOLE

BUCURESTI

Bucuresti = un oras norocos privind fagasul luat de protectia animalelor.
Oprescu = un primar hotarat, asa cum n-am mai vazut.

Astazi 23 Februarie 2009 la Primaria Municpiului Bucuresti a avut loc o dezbatere publica referitoare la Proiectul de hotarare privind detinerea şi controlul reproductiei cainilor si pisicilor in Municipiul Bucuresti. Au luat cuvantul atat persoane fizice interesate de spinoasele probleme ale animalelor cu si fara stapan mai pecis:

 • PROBLEMA CAINILOR CU STAPAN care din cauza abandonului perpetuu pe domeniul public a acestora genereaza cea de-a doua problema si anume
 • PROBLEMA CAINILOR FARA STAPAN

, cat si autoritati si ONG-uri.

Caini Bucuresti Caini Bucuresti

Concluzia finala:

Este o premiera la nivelul consiliilor locale si un model demn de urmat de catre toti primarii din toata tara.

Primarul Oprescu ne-a demonstrat cel putin noua care cunostem toate dedesubturile gestionarii cainilor fara stapani, ca: este un primar in slujba oamenilor.

Ne straduim de ani buni sa avem un dialog cu autoritatile. Drumul ne-a fost deschis de catre senatorul Marius Marinescu atunci cand s-a hotarat sa schimbe soarta animalelor napastuite. Pana in prezent tot ce am obtinut legat de protectia animalelor a insemnat un efort urias pentru noi, a insemnat deasemenea un consum nervos dus la extrem, a insemnat tot doar pentru noi, umilinte, griji si nevoi, dar a insemnat si credinta ca vom reusi sa aducem lucrurile in starea de normalitate.

Suntem la inceput de drum bun si avem nevoie de mult ajutor din partea tuturor celor care doresc sa nu mai vada animale chinuite, abuzate si nici oameni terorizati de haitele de caini. Noi dorim sa ajungem in situatia de a controla inmultirea cainilor si pisicilor, asa incat sa apara pe lume doar atatia cati isi vor gasi stapani. Nu este un obiectiv ambitios, ci doar unul de bun simt, ... umanitar.

Nu intelegem atitudinea reprezentantilor Consiliului Medicilor Veterinari care au adus amendamente acestei hotarari dintre care unele, in opinia noastra nu fac nimic altceva decat sa tergiverseze punerea in aplicare a acestei hotarari . De altfel am fost avertizati ca vor contesta hotararea, daca nu se va tine cont de amendamentele dumnealor, ceea ce va insemna ca punerea ei in aplicare va avea de asteptat. In acest rastimp multe animale vor aparea pe lume si mai apoi vor fi abandonate pe domeniul public, ceea ce va fi in detrimentul tuturor.

Ne asteptam de la Consiliul Medicilor Veterinari sa vina cu propuneri de colaborare.

Nu ne-am gandit ca tocmai reprezentantii acestora vor veni , in loc de propunere de colaborare cu ... bete-n roate.

Ne asteptam ca facultatile de mdicina veterinara, spitalele de medicina veterinara si societatile comerciale de profil sa isi aduca aportul. Speram sa fie un “hei rup” general venit chiar din partea cabinetelor veterinare care sustin ca actioneaza in slujba bunastarii animalelor.

”Clientiul nostru, stapanul nostru “. Asa sa fie oare?

Speram de asemenea ca mass media sa promoveze aceasta hotarare nu doar acum ca stire , ci mult timp de acum inainte ca pe o necesitate.

Traim cu speranta ca oamenii se vor trezi, si ca tot ceea ce am visat pentru ei dragii si bunii nostri prieteni catelusi si pisicute, va deveni realitate.

Doar aceasta speranta ne-a adus pe drumul cel bun. Vom veghea ca ea sa devina realitate asa cum am facut-o si pana acum.

Nu uitati nu vrem nimic altceva decat normalitate.

In data de 27 Februarie 2009 hotararea va fi pe ordinea de zi in Consiliul de Administratie al PMB. Speram ca va fi votata in unanimitate si nimeni nu va indrazni sa o conteste.

Marilena Cristian
Asociatia Robi    
www.4animals.ro

Oprescu propune sterilizarea cainilor in parteneriat public privat

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat ieri ca "hotararea privind detinerea, castrarea si reproductia cainilor si pisicilor" va fi supusa la vot in sedinta CGMB de joi 27 februarie. Oprescu a declarat ca este o ultima strategie de stopare a fenomenului cainilor comunitari. "Rezolvarea problemei cainilor comunitari va fi numai atunci cand va exista obligativitatea ca proprietarii de caini sa-si sterilizeze animalele. Pentru aceasta trebuie urmati mai multi pasi. Crearea unei baze de date cu identificarea stapanilor si apoi obligativitatea ca acestia sa sterilizeze cainii de frica amenzilor", a declarat Sorin Oprescu. Primarul general crede ca sterilizarea se poate face sub forma unui parteneriat public privat. Primaria poate steriliza un numar de caini, dar nu poate asigura si transportul inapoi la locurile de unde au fost ridicati de pe strada. Oprescu a mai spus ca se pot construi si adaposturi, dar ca solutia nu este de agreat din pricina costurilor foarte mari.

Articol preluat din ziarul Gandul, citeste tot articolul:
http://www.gardianul.ro/Oprescu-propune-sterilizarea-cainilor-in-parteneriat-public-privat-s129865.html

Coalitie Oprescu - ONG-uri, pentru castrarea cainilor si a pisicilor

ONG-urile pentru protectia animalelor sustin propunerea primarului Sorin Oprescu in "chestiunea maidanezilor", adica microciparea si sterilizarea. Asociatiile sunt de acord inclusiv cu sterilizarea cainilor si a pisicilor cu stapan. Potrivit presedintelui Asociatiei "Robi", Marilena Cristian, solutia sterilizarii, inclusiv a animalelor de casa reprezinta singura solutie pentru oprirea inmultirii acestora. Proiectul primarului prevede ca persoanele fizice si juridice care detin caini si pisici in varsta de peste sase luni, in incinte private, fara drept de monta si neinregistrate in cadrul Asociatiei Chinologice, au obligatia de a le steriliza, identifica si inregistra in baza unica de date a Administratiei pentru Supravegherea Animalelor fara Stapan (ASAS). Daca nu o fac, ei vor fi amendati cu sume cuprinse intre 500 si 700 de lei.

Reprezentantii asociatiilor pentru protectia animalelor sustin si masurile impotriva celor care abandoneaza animale si pentru care sunt prevazute amenzi intre 200 si 400 lei. Asociatiile i-au propus ieri primarului Oprescu incheierea unui parteneriat public-privat pentru sterilizarea animalelor din Capitala, care sa inceapa de la periferia orasului catre centru, concomitent cu efectuarea unui recensamant al animalelor. Edilul-sef al Capitalei a fost de acord, cerandu-le sa vina astazi cu o lista in care sa spuna cu ce pot ajuta municipalitatea. (M.M.)

Articol preluat din ziarul Gandul, citeste tot articolul:
http://www.gandul.info/societatea/coalitie-oprescu-ong-uri-pentru-castrarea-cainilor-si-a-pisicilor.html?3932;3941329

Bucuresti si luminita de la capatul tunelului

Chiar daca pare incredibil, la aceasta data 1 Iulie 2008 a avut loc o intalnire memorabila privind protectia animalelor la nivelul Municipiului Bucuresti - Romania, intre proaspatul primar ales Sorin Oprescu si cateva ONG-uri. Aceasta intalnire a fost posibila atat datorita celor doua initiative ale senatorului Marius Marinescu privind completarea si modificarea celor doua legi:

 • Legea 205/2004 privind protectia animalelor si
 • O.G.- 155/2001 = Legea 227/2004 privind gestionarea cainilor fara stapan,

cat si intentiilor noului primar, de a rezolva o situatie pe care niciunul dintre primarii de pana acum ai Bucurestiului nu s-a ostenit macar sa o inteleaga, cu atat mai putin sa o rezolve.
In urma sedintelor de lucru dintre ONG-uri si autoritati a rezultat acest proiect care in acest moment este supus dezbaterii publice:

Caini Bucuresti Caini Bucuresti Caini Bucuresti

Proiectul de hotarare privind detinerea si controlul reproductiei cainilor si pisicilor in Municipiul Bucuresti

Ne-a fost foarte greu sa convingem autoritatile ca reala problema o constituie lipsa controlului inmultirii animalelor de companie, caini si pisici aflate in proprietate privata,
ca multi dintre detinatorii acestor animale refuza sa isi sterilizeze animalele chiar si atunci cand li se ofera acest serviciul gratuit.
Este suficient sa cititi mail-urile trimise de catre unii detinatori de animale care nu fac nimic altceva decat sa confirme ceea ce noi incercam sa demonstram de multi ani. Romanii refuza sa-si castreze animalele. Este un subiect vast si trist care are la baza indolenta unora dintre oameni.

Dati click aici si intrati pe forumul in care aceasta hotarare de consiliu se dezbate de catre cetateni.
http://www4.pmb.ro/wwwt/undecui/askpg.php?arg2=subiect&subct=Caini|Vagabonzi&ctgt=1

Daca va este mila de bietele animale, chinuite, otravite, accidentate, exploatate, abuzate, va rugam sustinti acesta hotarare de consiliu, deoarece e singura capabila sa diminueze atat suferinta animalelor cat si a oamenilor (legat de animalele fara stapan ) indiferent daca acestia sunt sau nu iubitori de animale.

Aceasta hotarare va avea ca efect scaderea drastica a numarului cainilor si pisicilor fara stapan intr-un viitor apropiat si in acelasi timp reprezinta o rezolvare nu doar de moment ci definitiva, pe termen lung.

Asociatia Robi militeaza inca din anul 2000 pentru:

 • identificarea animalelor cu proprietar,
 • inscrierea acestora intr-o baza de date unica la nivel national,
 • sterilizarea obligatorie a cainilor si pisicilor fara drept de monta,

Viziteaza www.4animals.ro - demersuri catre autoritati.

Deoarece acest set de masuri este singurul capabil sa rezolve situatia animalelor fara stapan. Nu am fi reusit performanta de a convinge consilierii PMB de necesitatea de a obliga proprietarii de animale fara drept de monta sa-si sterilizeze animalele daca nu am fi adus argumente gen legi din state in care democratia este la ea acasa si cu toate acestea cetatenii detinatori de caini si pisici sunt obligati sa si le sterilizeze sau nu au voie sa le lase sa se inmulteasca, contra unor taxe desigur, interdictii care i-au scapat de numarul mare de animale fara stapan.
Va rugam cititi cu atentie masurile luate de edilii din alte state hotarati sa micsoreze nr. animalelor omorate prin ecarisaje.

Marilena Cristian
Asociatia Robi    
www.4animals.ro

Los Angeles - aproba ordonanta privind castrarea si sterilizarea

http://www.knbc.com/news/15201441/detail.html?subid=10101581

Aceasta ordonanta introduce obligativitatea castrarii cainilor si pisicilor pana la varsta de 4 luni.

Owners who do not comply with the law would receive information on subsidized sterilization services. If their pets are not fixed within 60 days, owners could face a $100 fine or eight hours of community service. A third offense could result in a $500 fine or 40 hours of community service.

Cine nu se supune legii va primi mai intai informatii referitoare la serviciile de sterilizare mai ieftine. Daca nu si le castreaza in 60 de zile, vor plati o taxa de 100 dolari sau 8 ore in folosul comunitatii. Daca nici dupa aceasta nu si le castreaza amenda va fi de 500 dolari sau 40 de ore in folosul comunitatii.

Legea de castrare - sterilizare functioneaza in Santa Cruz

http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2007/06/09/MNGG8QCJ941.DTL

Before 1995, the shelter warehoused 14,000 animals a year. Today, it takes in about 5,500. Euthanasia has dropped from 30 percent to 17 percent of sheltered dogs and from 60 to 50 percent of sheltered cats.

Numarul animalelor eutanasiate a scazut considerabil datorita introducerii legii.

Proponents of the proposed Healthy Pets Act, which won approval in the state Assembly this week and will go to the Senate next month, hope the same thing will happen statewide. California taxpayers spend $250 million a year to put down half a million unwanted animals.

In paragraful de mai sus se scoate in evidenta cat de costisitoare este eutanasia, pe langa implicatiile ei morale, amintite in paragraful de mai jos.

"There was less depression and hopelessness and more of a feeling that we were doing something to help the animals. Killing dogs and cats is a difficult thing to ask good people to do," Cramer said. 

If an animal is impounded as a stray or a nuisance and it hasn't been fixed, the owner will get a warning. On the second offense, the county will demand that the owner pay $75 to $115 for spaying or neutering at the county veterinarian or at a vet of the owner's choice.

Ultimately, if the owner is indigent or can't be found, the Santa Cruz SPCA pays to have the animal fixed.

Daca animalul este gasit pe strada si nu este castrat, proprietarul va primi avertizare. Daca mai este gasit o data va plati 75-115 dolari pentru a fi castrat.

The state law would make certain exemptions for show and sporting dogs; law-enforcement dogs; dogs used in search and rescue; pets that are too old or in poor health; and guide, service and signal animals. If it is approved, dog or cat owners who violate the law would be fined $500, which could be waived like a fix-it ticket if they got their animals fixed.

Exceptie vor face exemplarele de expozitie sau sport, cainii folositi in cautare sau salvare, exemplarele prea in varsta sau cu o stare a sanatatii care sa nu permita castrarea. Cei care nu respecta legea vor primi o amenda de 500 dolari.

Belmont – California – legea pentru obligativitatea castrarii cainilor si pisicilor

http://www.helpinganimals.com/res_lawSpayOrd.asp#belmont

City Code outlines a differential licensing program for dogs and cats, as follows: unaltered dogs $21 ($.50 toward Animal Population Trust Fund), unaltered cats $11, spayed/neutered dogs $11, spayed/neutered cats $6.

Licentierea cainilor si pisicilor:
- 21$ pentru cainii necastrati (din care 0.5$ merge la Animal Population Trust Fund)
- 11$ pentru pisicile necastrate
- 11$ pentru cainii castrati
- 6& pentru pisicile castrate

Having unaltered animals also requires that a breeding permit be obtained for $25.
Guardians of unaltered animals are required to pay higher redemption fees when their animals are impounded at shelters. The impound charge is $20 for a spayed/neutered animal and is $40 for an unaltered animal ($30/$60 if an animal is not licensed). Each time impounded, the fee increases: second offense, $30/$60, third offense $90/$100, fourth offense $120/$140 and fifth offense and up $150/$170.

A avea animal necastrat impune obtinerea unui permis de crescator pentru o taxa de 25$.
Proprietarii animalelor necastrate au de platit taxe mai mari atunci cand animalele lor sunt gasite pe strada si duse la adapost.
Taxa este de 20$ pentru cele castrate, 40$ pentru cele necastrate (30$/60$ daca animalelu nu este licentiat).
Taxa creste daca animalul este iarasi gasit pe strada: 30$/60$ a doua oara, 90$/100$ a treia oara, 120$/140$ a patra oara si 150$/170$ a cincea oara.

If an animal is impounded twice in a three-year period, he or she will be sterilized before being released back to the guardian.

Daca animalul este gasit pe strada de doua ori in decurs de 3 ani, va fi castrat inainte de a fi returnat proprietarului.

Article IA, Sec. 5-27.5 (a) No person shall own or harbor … any cat or dog over the age of six (6) months … has not been spayed or neutered, unless such person holds either a license to keep an unaltered dog or cat or license and permit for breeding cats or dogs issued by San Mateo County Animal Control Services. (b) A license shall be issued for an unaltered dog or cat if the owner signs a written statement that such animal will not be allowed to breed unless the owner has first obtained a breeding permit.

Nimeni nu are voie sa detina o pisica sau un caine in varsta de 6 luni daca nu este castrat sau sterilizat, doar daca persoana respectiva detine un permis de crescator de caini sau pisici.

O licenta va fi emisa pentru un animal necastrat daca proprietarul semneaza o declaratie scrisa ca acel animal nu va avea voie sa se inmulteasca pana cand proprietarul nu a obtinut permisul de crescator.

Article IA, Sec. 5-27.9, Penalty for violation. (1) A fine not to exceed $100 for a first violation. (2) A fine … $200 for a second violation within one year. (3) A fine … $500 for each additional violation within the same year.

Amenda pentru incalcarea unei astfel de legi: 100$ la prima abatere, 200$ la a doua abatere in cadrul aceluiasi an, 500$ pentru oricare din urmatoarele abateri in cadrul aceluias an.

City of Clearlake – California – introduce obligativitatea castrarii cainilor si pisicilor

http://www.helpinganimals.com/res_lawSpayOrd.asp#clearlake

Spaying and neutering is mandatory for dogs and cats over the age of 4 months.

Sterilizarea si castrarea sunt obligatorii pentru pisicile si cainii cu varsta de minim 4 luni.

Anyone intentionally caring or providing for a dog or cat is declared the “owner” of that animal and must sterilize that animal accordingly.

Oricine are grija de un animal este declarat proprietarul lui si trebuie sa si-l castreze.

Exceptii de la regula:

(a) Dogs documented as having been appropriately trained and actually being used by public law enforcement agencies for law enforcement activities, or such dogs designated as breeding stock by an appropriate agency or organization approved by the Director of Animal Care & Control after consultation with knowledgeable professionals.

Cainii folositi pentru pastrarea legii, cainii politisti cum le zice la noi.

(b) Dogs having been appropriately trained and actually being used as a service dog, such as a guide dog, hearing dog, assistance dog, seizure alert dog, or social/therapy dog, or such dogs designated as breeding stock by an appropriate agency or organization approved by the Director of Animal Care & Control after consultation with knowledgeable professionals.

Cainii antrenati special pentru a ajuta pe oameni in diverse situatii: pe cei care nu aud, cainii folositi in diverse terapii etc.

(c) Dogs documented as having been appropriately trained and actually being used by search and rescue agencies for search and rescue activities, or such dogs designated as breeding stock by an appropriate agency or organization approved by the Director of Animal Care & Control after consultation with knowledgeable professionals.

Cainii antrenati pentru cautare si savlare.

(d) Dogs or cats certified by a licensed veterinarian as having a health reason for not being spayed/neutered.

Cainii si pisicile care din motive de sanatate nu pot fi castrati.

(e) Dogs which are appropriately trained and actually being used for herding of other animals, or as livestock guardian dogs, hunting dogs, or such dogs designated as breeding stock by an appropriate agency or organization approved by the Director of Animal Care & Control after consultation with knowledgeable Professionals.

Cainii de vanatoare, cainii de la crescatorii autorizati etc.

(f) Dogs or cats boarded in a licensed kennel or a business, which boards such animals for professional training or resale;

(g) Dogs or cats which are registered with the American Kennel Club, the Cat Fancier Association or other recognized registry or trained and kept for the purpose of show, field trials or agility trials.

Animalele de expozitie

Illinois - Rock Island

http://www.helpinganimals.com/res_lawSpayOrd.asp#rockisland

It is mandatory to spay or neuter all dogs and cats unless the guardian pays for an “unaltered license” ($30).

Este obligatoriu sa castrezi sau sterilizezi cainii si pisicile. Daca proprietarul doreste sa isi tina animalul necastrat, plateste o taxa de 30$.

Differential licensing establishes fees of $6 for spayed/neutered animals and $30 for unaltered animals. Discounts for senior citizens are $15 for unaltered animals and $3 for spayed or neutered animals.

Licentierea animalelor:
- 6$ pentru animalele castrate
- 30$ pentru cele necastrate
- reduceri pentru pensionari: 15$ pentru cele necastrate, 3$ pentru cele castrate.

Breeders must also pay a license fee of $6 for each dog over 6 months of age in addition to the $50 breeding license.

Crescatorii trebuie sa plateasca taxa de licenta de 6$ pentru fiecare caine cu varsta peste 6 luni, pe langa taxa de crescator de 50$.

Any dog or cat who is impounded for the second time will be spayed or neutered. The guardian will pay a $50 penalty fee in addition to the reasonable cost of this mandatory sterilization when redeeming the animal from the shelter.

Orice caine sau pisica, gasit pe strada a doua oara va fi castrat sau sterilizat. Proprietarul va plati 50$ amenda pe langa plata castrarii obligatorii atunci cand va veni sa isi ridice animalul.

Div. 2, Dogs and Cats. Sec. 7-146. Spaying And Neutering: (a) No person shall own, harbor or keep within the City any cat or dog over the age of six (6) months which has not been spayed or neutered, unless such person holds either a license for breeding cats or dogs issued by the City or possesses an unaltered dog or cat license as stated in this section or a written certificate from a licensed veterinarian that, due to health considerations, the animal should not be spayed or neutered.

Nici o persoana nu are voie sa detina un caine sau pisica cu varsta peste 6 luni necastrat, doar daca persoana in cauza are o licenta de crescator, sau animalul nu poate fi castrat din cauza conditiilor de sanatate.

Div. 3, Impoundment. Sec. 7-156. (3) Any dog or cat that is impounded a second time within a one-year period shall be altered. The owner shall pay a penalty in the sum of fifty dollars ($50.00) for a second impoundment and in addition thereto the reasonable cost for the mandatory altering of the animal if the altering would not endanger the health of the animal.

Orice caine sau pisica gasit si dus la adapost a doua oara in decurs de un an va fi castrat.
Proprietarul va plati amenda de 50$, pe langa costurile de castrare.

Washington

http://www.helpinganimals.com/res_lawSpayOrd.asp#kingcounty

King County

All dogs and cats over 6 months old must be spayed or neutered unless the guardian buys an unaltered license for $55.

Toti cainii si toate pisicile cu varsta peste 6 luni trebuie sa fie castrate si sterilizate, sau proprietarul trebuie sa cumpere licenta pentru a le tine necastrate, in valoare de 55$.

The county was also very aggressive at marketing its licenses by making various grocery stores, pet supply shops, and veterinary clinics temporary sales outlets as well as operating door-to-door sales.
It is illegal to advertise to King County residents the availability of any unaltered dog or cat.
Chap IV, Sec. 11.04.400. Mandatory Spaying and Neutering A. No person shall own or harbor any cat or dog over the age of six months that has not been spayed or neutered unless the person holds an unaltered animal license for the animal pursuant to K.C.C. 11.04.030.
Chap. IV, Sec. 11.04.510. Unaltered Dogs and Cats. Advertising requirements. No person in unincorporated King County shall publish or advertise to King County residents the availability of any unaltered cat or dog unless the publication or advertisement includes: the unaltered animal’s license number or the animal’s juvenile license number, provided, however that nothing in this chapter shall prohibit licensed breeders from advertising in national publications for sale of a planned litter or litters.

Tacoma

It is mandatory to spay or neuter animals impounded for the second time.
A licensing differential increased licensing of unaltered animals from $14 to $50.

In Tacoma este obligatorie castrarea animalelor duse la adapost a doua oara.
Licentierea este mai scumpa pentru animalele necastrate, ajungand la 50$.

Colorado

http://www.helpinganimals.com/res_lawSpayOrd.asp#aurora

Aurora

 • Differential licensing allows for a reduced cost for spayed/neutered animals.

  Lecentierea diferentiata consta in taxe mai mici pentru animalele castrate

 • Permits for unaltered animals may be purchased for $25 (in addition to the annual $7 license fee), and the animals are not allowed to breed.

  Permisul pentru animale necastrate poate fi cumparat cu 25$ (plus o taxa anuala de 7$), dar animalele nu au voie sa faca pui.

 • All litters born are is required to have a litter permit and registration number.

  Toti puii nascuti au nevoie de permis si numar de inregistrare.

 • A breeder’s permit required for professional breeders ($85/year) for anyone selling for giving away animals and is required to be displayed for any animal for sale. The permit must be purchased before producing a litter of puppies or kittens.

  Permisul de crescator este necesar pentru crescatorii profesionisti (85$/an) si pentru toti cei care vand animale. Acest permis trebuie obtinut inainte de aparitia puilor.

 • Cats are prohibited from running at large.

  Pisicile nu au voie pe strada.

Sec. 14-42 (a) Spay or Neuter Required It shall be unlawful to own, possess or keep in the city any dog or cat over the age of six months that has not been spayed or neutered, except as provided in subsection (b) of this section.

Este illegal sa detii un caine sau o pisica cu varsta de peste 6 luni care este necastrat (mai putin exceptiile prezentate mai jos).

Sec. 14-42 (b) Exceptions. The following are exceptions to the spay or neuter requirements in subsection (a) of this section:
Exceptiile de la regula:
(1) Medical. A licensed veterinarian has determined that an animal is medically unsuited to undergo the surgical procedure. A signed statement from a licensed veterinarian is required and shall state specifically the medical grounds for the exemption.


Conditiile de sanatate care nu permit ca animalul sa fie castrat.

(2) Temporary medical. When the animal’s medical condition is temporary in nature, the licensed veterinarian shall sign a written statement as to the prognosis of when the surgery may be performed. The date given on that prognosis shall become the expiration date of the temporary medical exemption. After the period of the temporary medical exemption, spay or neuter shall be required unless a licensed veterinarian provides another temporary medical exemption and prognosis of when the surgery may be performed.

Conditii medicale temporare care nu permit ca animalul sa fie castrat.

(3) Transitory status. An animal which is temporarily in the city. When an animal is temporarily in the city for breeding purposes, the owner of such animal is required to have and present, when requested, a certificate of health signed by a licensed veterinarian.

Un animal care se afla temopar in oras.

(4) Intact permit. An owner obtains an annual intact animal permit and is in compliance with the city annual licensing requirements contained in this chapter.

Proprietarul detine un permis pentru a-si tine animalul necastrat.

Sec. 14-42 (c) Litter Permit and Registration Number. All litters, or a portion thereof, of puppies or kittens that are to be whelped, queened, sold, traded, bartered, given away, or otherwise transferred within the City of Aurora shall have a litter permit and registration number. (1) The owner or possessor shall obtain a litter permit and registration number within one week of obtaining possession of any litter, or portion thereof, of puppies orkittens. (2) Owners or possessors shall abide by all the litter permit and registration administrative requirements. (3)The litter permit and registration number requirements, of this subsection shall not apply to pet shops.

Toti puii trebuie sa aiba permis si numar de inregistrare.

Sec. 14-42 (d) Penalty. Any owner found guilty of violating this section and not classified within the exceptions shall be subject to both fine and imprisonment as provided by section 1-13 if this Code. Upon the first conviction, the court shall impose a fine of not less that $100.00. A portion of the minimum monetary fines and imprisonment may be suspended by the municipal court only if the owner of any animal in violation presents to the court proof of the spay or neuter of the animal. Upon a second conviction, in addition to any penalty provided by section 113, the owner shall be required to spay or neuter the animal (unless the owner provides a written statement from a licensed veterinarian that the spay or neuter procedure would be harmful or dangerous to the health of the animal). Nothing in this subsection shall be construed as preventing the animal care officer from instituting a proceeding in the municipal court for violation of this section where there has been no impoundment.

Amenda pentru incalcarea legii este de 100$. La a doua abatere proprietarului I se va cere sa isi castreze animalul.

Denver

 • Breeding is illegal in Denver County.

  Inmultirea animalelor este ilegala in Denver County.

 • Spaying and neutering is mandatory for all animals over 6 months old unless there is a medical reason for an exemption.

  Castrarea si sterilizarea sunt obligatorii pentru toate animalele cu varsta peste 6 luni, exceptie fac doar cazurile medicale.

 • Guardians who do not want to spay or neuter their companion animals must pay $43 each year for an “intact permit.” If denied an intact permit, by law the animal must be spayed or neutered. An intact permit is not a breeding permit; breeding is illegal.

  Cei care nu vor sa isi castreze animalul vor plati 43$ pentry permis. Daca acest permis nu le este aprobat, prin lege animalul trebuie castrat. Acest permis nu este permis de crescator, pentru ca prin lege inmultirea animalelor este interzisa.

 • If guardians fail to comply with the spay/neuter municipal codes, the animal’s license will be revoked and the animal could be impounded.

  Daca animalul nu va fi castrat, licenta va fi revocata si animalul va fi dus la adapost.

Ord. No. 999-95, Sec. 8-70. It is the purpose of this section to promote the health, safety and general welfare of the residents of the city by reducing the number of stray dogs and cats. The council finds that each year tens of thousands of dogs and cats are euthanized in the city because they are not wanted. It is the purpose of this section to eliminate the excessive numbers of unwanted animals and thereby stop the needless killing of these animals by restricting the breeding practices of pet owners and breeders through legislation that is both reasonable and enforceable.

Scopul acestei legi este sa promoveze sanatatea, siguranta  si bunastarea orasului prin reducerea numarul de caini si pisici ale strazii. In fiecare an zeci de mii de animale sunt eutanasiate pentru ca nimeni nu le vrea. Scopul este reducerea numarului excesiv de animale nedorite si oprirea omorarii inutile a acestor animale prin restrictionarea inmultirii lor, atat in cazul proprietarilor de animale cat si al crescatorilor.

Ord. No. 999-95, Sec. 8-71. It shall be unlawful to own, possess or keep in the city any dog or cat over the age of six (6) months that has not been spayed or neutered.

Este ilegal sa detii o pisica sau caine cu varsta de peste 6 luni necastrat.

Ord. No. 999-95, Sec. 8-73. Notwithstanding the provisions of sections 1-13, any person cited with violation of this article shall have his or her citation dismissed if there is proof of compliance with the terms of this article within thirty (30) days of the date of the summons or impoundment.

Calgary – Canada – licentierea animalelor este obligatorie

http://www.cbc.ca/canada/calgary/story/2008/01/01/cal-cat.html

Pet owners face $250 fines for unlicensed felines.

Amenda 250$ pentru orice pisica nelicentiata.

The full strength of Calgary's animal control bylaw came into effect Tuesday with heavy fines being enforced for people who do not license their cats, or allow them to run around on other people's property.

Mari taxe au fost introduse pentru cei care nu isi licencieaza pisicle, sau le lasa sa hoinareasca pe proprietatea altcuiva.

Cat licences have been mandatory since Jan. 1, 2007, but city officials said they gave residents a grace period on fines to encourage pet owners to register their cats.

Licentierea pisicilor este obligatorie din 1 Ianuarie 2007, dar primaria a lasat o perioada de gratie pentru a incuraja proprietarii sa isi licentieze animalele.

"We promised the public that [in] the first year of cat licensing we wouldn't be laying any charges. It was going to be sort of a soft approach," said Bill Bruce, the city's director of animal and bylaw services.

“Am promis ca in primul an nu vom da amnezi. A fost ca o perioada de gratie.”

With 2008 starting, "if you have an unlicensed cat, you'll get the ticket the same as an unlicensed dog would," he added.

Incepand din 2008, daca ai o pisica nelicentiata, vei plati aceeasi amenda ca si pentru un caine nelicentiat.

Dogs are already licensed in Calgary. The city estimates there are about 95,000 licensed dogs, with another 10,000 that need to be registered.

Cainii sunt deja licentiati in Calgary.

By comparison, about 31,000 cats have been licensed so far, with another 75,000 to go.
"Already, we're seeing a reduced number of intakes into the shelter here," Bruce said. "We've doubled our return-to-owner rate, and we've reduced our euthanasia rate by half."


De la introducerea obligativitatii licentierii pisicilor, numarul pisicilor eutanasiate s-a redus la jumatate.

Billboards paid for by the city have popped up along streets in recent weeks, warning all pet owners that there is zero tolerance for unlicensed dogs or cats.
Calgary city council passed the cat licensing bylaw in March 2006 in an effort to keep the stray cat population down.
The yearly fee for licensing cats is $30 for a cat that is not spayed or neutered, $10 for a cat aged three months or older that is fixed, and $15 for a kitten aged three to six months that isn't fixed.


Taxa anuala pentru licentiere este:
- 30$ daca pisica nu este castrata
- 10$ pentru o pisica cu varsta de peste 3 luni care este castrata
- 15$ pentru pisicile cu varsta intre 3 si 6 luni care nu sunt castrate.

Bruce said all the city's animal bylaw fees and fines go directly toward helping animals, with city-run programs such as an adoption program and emergency medical care for injured cats and dogs.

Banii adunati din taxe si amenzi merg direct la ajutorarea animalelor, cum ar fi programe de adoptii si ingrijiri medicale de urgenta pentru pisicile si cainii accidentati.

"We're in the process now of building our spay/neuter clinic to provide free spay/neuters for people who can't afford to have that done. That'll all be funded out of cat licensing," he said.

“Suntem in proces de a construi o clinica de castrare/sterilizare gratuita pentru cei care nu isi pot permite sa plateasca. Va fi finantata din banii adunati din licentierea pisicilor.

"All the costs for that all come out of cat licensing, all the costs for the work we do with cats in the community — rehousing cats, helping cats that have been injured, all those things — all paid for out of cat licensing, not tax dollars."

“Toate costurile necesare pentru ajutarea pisicilor sunt platite din banii adunati din licentierea lor, nu din taxe.”

Florida

http://www.helpinganimals.com/res_lawSpayOrd.asp#palmbeach

Palm Beach County, Florida – castrarea cainilor si pisicilor este obligatorie

 • Spaying and neutering is mandatory for dogs and cats who are 6 months old and older unless the guardian obtains an unaltered dog/cat license permit.

  Castrarea si sterilizarea sunt obligatorii pentru cainii si pisicile mai mari de 6 luni, cu exceptia cazului in care proprietarul a obtinut un permis de a-si tine animalul necastrat.

 • Every cat in a feral cat colony must be spayed/neutered.

  Toate pisicile trebuie sa fie castrate.

 • Breeders shall not breed more than two litters or more than 19 dogs, cats, puppies, or nine kittens during a calendar year.

  Crescatorii nu vor produce mai mult de 2 generatii de pui sau mai mult de 19 caini, pisici, pui de caine sau 9 pui de pisica pe an calendaristic.

Part 6. Chapter 4, Section 28. (b) Spaying, neutering of dogs and cats.
(1) No person may own, keep, or harbor a dog or cat six (6) months of age or older that has not been spayed or neutered unless such person holds an unaltered license tag for each unaltered dog or cat, unless the dog or cat is otherwise exempt under this Ordinance.


Paragraful de mai sus reaminteste obligativitatea castrarii tuturor cainilor si pisicilor cu varsta de peste 6 luni.

Exceptiile de la regula sunt asemanatoare cu celelalte orase pe care le-am prezentat:

(2) An owner of an unaltered dog or cat will be allowed to maintain the unaltered animal in Palm Beach County if any of the following criteria is met:
a. The dog or cat is registered with a national or international club, association, or registry recognized by the Division, and the owner certifies in writing to the Division that the animal is being used, trained, or considered for use in a show(s), sporting competition(s), or other similar competitive event(s) held by one or more national or international clubs, associations, or registries. For a dog or cat that is not spayed or neutered due to current use as a show or competition dog or cat as provided herein, the license tag fee established by the Board for unsterilized dogs or cats shall apply.
b. A veterinarian licensed in the State of Florida certifies in writing that a specific dog or cat is medically unfit to undergo the required spay or neuter procedure because of a medical condition, including but not limited to age, that would be substantially aggravated by such procedure or would likely cause the dog or cat's death. The writing must state the date by which the dog or cat may be safely spayed or neutered. The Division may extend the time for spaying or neutering a dog or cat or may exempt such dog or cat from the spay/neuter requirement based upon the written medical recommendation of a licensed veterinarian. For a dog or cat that is not spayed or neutered due to a health condition as provided herein, the license tag fee established by the Board for sterilized dogs or cats shall apply. As soon as the medical condition that prevents a dog or cat from being spayed or neutered ceases to exist, it shall be the duty of the owner of such dog or cat to promptly comply with this Section.
c. The dog is currently used by a law enforcement agency for law enforcement purposes. For a dog that is not spayed or neutered due to current use by a law enforcement agency for law enforcement purposes as provided herein, the license tag fee established by the Board for police dogs shall apply.
d. The dog or cat is a qualified guide dog or service animal as defined in Section 2 this Ordinance or is part of a recognized guide/service animal breeding program approved by the Division and is currently being bred or evaluated to produce guide/service animals. For a dog or cat that is not spayed or neutered due to current use as a qualified guide dog or service animal as provided herein, the license tag fee established by the Board for such animals shall apply.
e. The owner wishes to keep the dog or cat unsterilized and certifies in writing to the Division that the dog or cat will not be bred or used for stud purposes unless an appropriate breeder permit is first obtained from the Division. For a dog or cat that is not spayed or neutered but will not be used for breeding or stud purposes, the license tag fee established by the Board for unsterilized animals shall apply.

Materiale oferite si traduse de Patricia Obreja
www.protectiaanimalelor.ro