Pastele - sarbatoarea mortii

Un grup de manifestanti mascati pentru drepturile animalelor din Innsbruck (Austria) i-a crucificat pe adevaratii martiri ai Pastelui: mielul, puiul si purcelul !
http://picasaweb.google.at/RespekTiere/KreuzzugInnsbruck#

Orice religie sau filozofie care nu se bazeaza pe respectul pentru viata, nu este o religie adevarata sau o filozofie adevarata. Albert Schweitzer

Nu exista religie fara dragoste, iar oamenii pot vorbi oricat vor despre religia lor, dar daca aceasta nu ii invata sa fie buni cu animalele precum si cu oamenii, atunci este toata o prefacatorie. Anna Sewell

Cine injunghie un bou ca jertfa, nu este mai bun decat cel ce ucide un om. Biblia

Si Dumnezeu a zis: 'Iata ca v-am dat orice iarba care face samanta şi care este pe fata intregului pamant, şi orice pom care are in el rod cu samanta: aceasta sa fie hrana voastra.'... Geneza 1:29 Biblia

Mila voiesc, iar nu jertfe. - Mat. 9:13, 12:7

Inainte

Dupa

Pastele - sarbatoarea mortii Pastele - sarbatoarea mortii

 

De notat ca acest macel are loc in o piata, intr-un loc neautorizat sanitar-veterinar, sub ochii copiilor, care unii pot ramane socati pe viata, iar altora din contra i se poate imprima ideea ca a ucide este un lucru normal.

Mielut legat de picioare strans cu sfoara de rafie, ce isi asteapta moartea, langa cadavrul mielului spanzurat de picioare si jupuit, in timp ce macelarul isi ascute cutitele

Pastele - sarbatoarea mortii Pastele - sarbatoarea mortii Pastele - sarbatoarea mortii Pastele - sarbatoarea mortii

O caprita si puii ei isi asteapta cuminti randul

Pastele - sarbatoarea mortii

Doi miei agatati de o bicicleta

Pastele - sarbatoarea mortii Pastele - sarbatoarea mortii Pastele - sarbatoarea mortii

Miei inainte de moarte - Pastele 2009

Temeiul schimbarii Pastelor cu Sfanta Cina
  1. Pastele era o sarbatoare nationala a poporului evreu, fiind sarbatoarea eliberarii din robia egipteana. Exod 12, 26- 27 Biserica crestina, fiind alcatuita din toate popoarele lumii, nu mai avea de ce sa respecte o sarbatoare nationala iudaica.
  2. A doua semnificatie a Pastelor consta in faptul ca ele aratau in viitor spre Mielul lui Dumnezeu care urma sa ridice pacatul lumii. Or, Acest Miel al lui Dumnezeu era pe punctul sa fie adus ca jertfa, in Persoana lui Isus. Ioan 1, 29. 36 Prin urmare, aceasta a doua semnificatie a Pastelor urma sa dispara odata cu jertfa adusa de Hristos. 1 Corinteni 5, 7 La Golgota, simbolul mielului pascal s-a intalnit cu realitatea. Din acest moment, jertfele de animale nu mai aveau sens, caci Hristos a devenit Jertfa suprema. In concluzie, biserica crestina nu mai are niciun temei biblic sa continue sa serbeze Pastele iudaic. In amintirea mortii Sale, Domnul a instituit pentru biserica Sa Sfanta Cina.

Traditia sau invataturile biblice?

Matei 15, 1-14: Un dialog intre Mantuitorul si farisei pe marginea traditiilor omenesti.

Sunt de subliniat trei versete: 3, 9,si 13, in care Domnul Hristos ne invata cateva lucruri importante:

  1. Oamenii religiosi au doua feluri de invataturi: unele omenesti (traditia), iar altele de origine divina.
  2. Oamenii religiosi sunt inclinati sa respecte mai mult invataturile omenesti (datina), decat poruncile lui Dumnezeu.
  3. Respectarea datinei este zadarnica din punct de vedere al mantuirii (degeaba) si poate deveni chiar o piedica in calea mantuirii daca ea duce la calcarea Legii lui Dumnezeu.
  4. Orice rasad (invatatura, obicei, datina, act de cult) pe care nu l-a instituit Dumnezeu in biserica va fi smuls din radacina.

SFANTA CINA - INSTITUIREA EI Matei 26, 26-28; 1 Corinteni 11, 23-26

Textele ne arata timpul si imprejurarea in care a fost instituita Cina Domnului: in timpul sarbatorii pascale. In seara zilei de joi, Mantuitorul se afla cu ucenicii sarbatorind Pastele iudaic. Din relatarea celor 4 evanghelisti, rezulta ca in acea seara, in timpul mesei pascale, Isus S-a folosit de painea nedospita si vinul nefermentat pe care le avea pe masa pentru a institui un nou act de cult comemorativ pentru biserica crestina - Sfanta Cina.

Porunca Mantuitorului ca acest act sa fie adus la indeplinire in viata bisericii: Luca 22, 19; 1 Corinteni 11, 24 In fapt, in acea seara, Domnul a inlocuit Pastele iudaic cu Cina Sfanta.

Sursa comentariilor religioase:
http://articolecrestine.com/blog/ce-spune-biblia/acte-de-cult-comemorative.html

Taierea mieilor

Tacerea mieilor

Lamb of God

(in 2 tarcuri, sangele arata ca mieii au fost sacrificati pe loc):
http://video.google.com/videoplay?docid=2491094758387641422

Mesajul de Paste din 2007 al presedintelui Sloveniei Dr. Janez Drnovšek

http://www.evana.org/index.php?id=21087&lang=en