Fresca egipteana - vaca plangand

Regretatul domn Sabin Balasa a prezentat aceasta fresca in cadrul unei emisiuni televizate, spunand ca egiptenii erau constienti de faptul ca vaca plange in timpul mulsului, pentru ce laptele ce apartine vitelului ii este luat.

Fresca egipteana - vaca plangand

Sursa imaginii: http://archaeology-archive.com/v/museums/cairo/en_GB

Porci fierti de vii in abatoarele suedeze
The Local, 17 Martie 2009

http://www.thelocal.se/18258/20090317/

Porci au fost opariti de vii la patru abatoare suedeze, conform Administratiei Nationale pentru Alimentatie (Livsmedelsverket).

Veterinarul Christer Lindberg a descoperit 2 porci care s-au trezit cand se aflau in rezervorul cu apa fiarta. “E destul de simplu de inteles ca a fi fiert de viu este o experienta pe care nu ar vrea nimeni sa o incerce’, a declarat el postului Sveriges Radio (SR).

In vara trecuta, un numar prea mare de animale au fost duse printr-un put unde animalele sunt sedate pana la pierderea cunostintei in abatoarele Nyhlén si Hugosson din Lulea. Pentru ca erau prea multe animale sedativul nu a fost suficient si porcii s-au trezit pe cand erau fierti de vii, conform SR.

‘Asta nu se poate intimpla, asta nu se poate intimpla niciodata’, a spus Michael Hugosson, director si co-proprietar la abator. La abator mai detine actiuni si gigantul suedez in domeniul produselor din carne Scan.

In pofida celor intamplate, nici o procedura nu a fost schimbata si o saptamana mai tirziu veterinarul Lindberg a vazut aceleasi scene repetandu-se.

Hugosson nu are nici o scuza dar, spune el, cresterea eficientei si ritmul de procesare puteau contribui la accidente.

Conform SR, care citeaza documente ale Administratiei pentru Alimentatie, acelasi lucru s-a intimplat si la alte abatoare detinute de Scan in Visby – Gotland, in Rättvik – centrul Suediei si Kristianstad in sudul Suediei.

Purtatorul de cuvint al Scan Margaretha Thorgren a spus ca imbunatatirea eficientei nu ar trebui sa duca niciodata la tratamente mai rele ale animalelor.

Abatoare suedeze risca sa fie date in judecata pentru porcii opariti de vii
The Earth Times, 17 Martie 2009

http://www.earthtimes.org/articles/show/260252,swedish-slaughterhouses-face-action-over-scalded-pigs.html

Stockholm – 4 abatoare suedeze risca sa fie date in judecata de catre autoritati pentru ca nu au asigurat protectia corespunzatoare a porcilor dusi la taiere. Cateva cazuri in care porcii erau opariti de vii au fost prezentate de Administratia Nationala pentru Alimentatie, in 2008, au informat posturile suedeze de radio.

Grupul de produse alimentare HK Scan care opereaza sau este implicat in cele 4 abatoare in discutie a recunoscut greselile. Grupul Scan a taiat 1,9 milioane porci in 2008.

Veterinarul Christer Lindberg a observat 2 cazuri cand porcii nu fusesera sedati corespunzator inainte de ucidere, si ulterior au fost vazuti miscindu-se in timp ce erau procesati intr-un rezervor umplut cu apa care fierbea, la un abator in Lulea, in nordul Suediei, a precizat stirea difuzata la radio.

Directorul executiv al abatorului Michael Hugosson a spus ca nu exista scuza pentru aceste incidente. “Bunastarea animalelor n-ar trebui pusa in pericol niciodata, dar exista mereu acest risc, pentru ca noi trebuie sa respectam niste termene foarte stranse” a spus Hugosson.

Se strang dovezi cu privire la posibile incalcari ale legislatiei care asigura protectia animalelor.

Ministrul Agriculturii Eskil Erlandsson si-a exprimat ingrijorarea cu privire la rapoarte si a cerut verificari mai severe atat din partea abatoarelor cat si a autoritatilor de supraveghere.

"Corida" insolita improvizata la Narbonne
4 Decembrie 2008

http://www.midilibre.com/articles/2008/12/04/20081204-FAIT-DU-JOUR-5-Corrida-improvisee-a-Narbonne.php5

Traducere de Claudia Bregner

O vaca a zapacit fortele de ordine, angajatii de la abator si serviciile veterinare, ieri dimineata. Frumoasa Aubrac (ce sadism, sa dai nume de persoana fripturii din farfurie) de 450 kg, provenita dintr-o crescatorie din Tarn a reusit sa fuga de la abator. Ea trebuia sa fie sacrificata pentru a aproviziona macelariile din imprejurimi si farfuriile noastre. Dar, incapatanata ca un magar sau poate doar dorind sa-si vanda scump pielea si cotletele, rumegatoarea a sters-o englezeste! Era 9:15.

Christophe Pradère, directorul abatorului, ne-a relatat intrigat: "A intrat in 'capcana' in care trebuia sa fie abatuta cu un matador. Dar angajatul a ratat-o. Vaca, fiind doar ranita la cap, a reusit sa scape."

Panicat, patrupedul a evadat, putin lipsind sa rastoarne in trecere un alt angajat. Ignorand circulatia pe bulevardul Leclerc si privirea uimita a automobilistilor, a traversat soseaua, apoi parcarea "L'Espace de Liberté" (predestinat nume, nu?!! Ei... nu...). Fugara si-a gasit refugiul in spatele complexului de agrement, pe peluza verde a terenului de fotbal transformat in arena improvizata.

Cu spatele lipita de un gard ce marginea drumul catre Bages, vaca astepta cu curaj urmarea evenimentelor in arena improvizata. Animalul, de aproape o jumatate de tona, devenise la fel de periculos ca si un taur si n-ar fi ezitat sa-mpunga cu coarnele pe oricine ar fi indraznit sa se apropie de el.

Jandarmii, politistii nationali si municipali si pompierii sositi la fata locului au trasat un perimetru de securitate. Nimeni nu se putea apropia de animalul ranit la mai putin de 100 de metri.

Circulatia pe bulevardul Maraussan a fost intrerupta si cele cateva case din imprejurimi evacuate. Subprefectul a dat autorizatia de a abate vaca rebela. Un tanar angajat de la abator, postat pe acoperisul "Espace de Liberté", s-a insarcinat cu trista necesitate. Un singur glont pentru mistreti a fost de ajuns.

Un taur fuge de la abator!
25 Februarie 2009

http://www.lepopulaire.fr/editions_locales/limoges/un_taureau_s_echappe_de_l_abattoir@CARGNjFdJSsEERMEBBw-.html#

Traducere de Claudia Bregner

NOTA: Tonul si limbajul acestui articol, evident specist, apartin autorului.

Cu siguranta n-a vrut sa-si intalneasca tovarasii de la salonul agriculturii (care se desfasoara in aceste zile la Paris – Porte de Versailles – pe buna dreptate numit pe site-urile francofone "Salon de l'agritorture" - "Salonul agritorturii"). Ipoteza cea mai probabila este ca a simtit cu certitudine mirosul mortii si ca a preferat sa plece. Luni seara, ora 18:50, un taur a fugit din abatorul de la Limoges si a luat-o in directia campurilor. Politia a fost chemata pentru a securiza perimetrul si a controla, de bine, de rau, taurul surexcitat. Dar din fericire n-a fost nevoie sa se aseze in fata fiarei furioase. Angajatii abatorului l-au gasit in cateva minute dupa disparitia sa si s-au "ocupat" de el. Cu greu stapanit, animalul a fost sacrificat.

Imagini de la Veggie Pride, Paris, mai 2007

Go Vegan Go Vegan
Go Vegan Go Vegan Go Vegan Go Vegan

Campanie impotriva schimbarilor climatice, Londra, Decembrie 2007

Salveaza planeta - Go Vegan Salveaza planeta - Go Vegan Salveaza planeta - Go Vegan Salveaza planeta - Go Vegan Salveaza planeta - Go Vegan Salveaza planeta - Go Vegan Salveaza planeta - Go Vegan Salveaza planeta - Go Vegan Salveaza planeta - Go Vegan Salveaza planeta - Go Vegan Salveaza planeta - Go Vegan Salveaza planeta - Go Vegan

Praga 2009

Praga 2009 Praga 2009 Praga 2009 Praga 2009 Praga 2009 Praga 2009